LÁZÁR ILDIKÓ

Munkám alapköve a rendszerszemlélet: rendszerekben, összefüggésekben, kapcsolatokban gondolkodom és dolgozom. Vallom, hogy sem az ember, sem egy-egy problémája nem kezelhető elszigetelt egységként, hiszen szoros kapcsolatban áll környezetével.

1) Mi motivált, hogy játékmesterré válj? Miért pont ez a játék?

Az elsősleges motivációm Lolával való személyes kapcsolatom volt. Jó néhány éves önismereti munkakapcsolatunk volt már, amikor az a megtiszteltetés ért, hogy tanúja lehettem a játék megszületésének. Már a játék „fogantatásától” kezdve Lola behozta önismereti munkájába témaként. Végignézhettem, résztvevője lehettem születésének, növekedésének.

Nagyon korán, még az elején éreztem, hogy kapcsolódunk egymáshoz a játékkal. Amikor igent mondtam, a játék még fizikai formájában nem is létezett. Nagyszerű élmény végigkövetni ezt a folyamatot.

Miért pont ez a játék? Életem nagy választásai mindig érzésből, „hívásból” születtek. Abból a bizonyosságból, hogy dolgom van vele. Így volt ez itt is. Nem volt racionális, ésszerű indokom, csak hagytam magam vezetni a belső hangom által. Csak később derült ki számomra, hogy ez a hívás nem volt véletlen. Mert ez a játék egy csodálatos eszköz. Nagyszerűen egészíti ki azokat az módszereket, amelyeket a munkám során alkalmazok. Rendkívül intelligens. Egyszerűen nagyon jó.

 

2) Hogyan sodródtál erre az útra?

16 éves korom óta érdekelnek az önismereti, személyiségfejlesztő módszerek, maga az EMBER.

Tanulmányaimat e témában 1993-ban kezdtem, azóta kíváncsiságom és vágyam a tanulásra kiapadhatatlan.

A hobbiszintű érdeklődésből, önmagam kereséséből és megismeréséből 1999-re életre szóló elhivatottság és lényemet meghatározó hivatás lett.

 

3) Mit jelent számodra az önismeret?

25 évvel ezelőtt kezdtem tudatosan és rendszeresen önismerettel foglalkozni, azóta az életem elválaszthatatlan részévé vált. Az önismeretnek és az élettapasztalataimnak komoly szerepe van abban, ahogyan ma látom a világot, ahogyan élek. Minden gondolatomat, szavamat és tettemet meghatározza.

 

4) Hogy gondolod, jól ismered önmagad? Ki vagy te?

Nem. Sőt! Minél mélyebbre ások, annál több mindent találok. Az Életnek nevezett bűvös labirintus újabb folyosói nyílnak meg előttem, sokkal több, mint amit be tudnék járni. De pont ez ebben a csodálatos.

Ha úgy szól a kérdés, hogy jobban ismerem-e magam, mint azelőtt, akkor a válaszom: IGEN. Összehasonlíthatatlanul.

5) Mit köszönhetsz az önismeret mélyítésnek?

Szabadságot, eszköztárat a megoldásokhoz, tudatosságot, éberséget, szabad választásokat, a megváltoztathatatlan és a mások elfogadását. Azt, hogy a munkám a szenvedélyem és a hobbim is egyben. A barátaim jó részét is az önismereti munkának köszönhetem. Életem minden területét átjárja, élettapasztalattá vált bennem.

 

6) Mi mindennel foglalkozol ezen kívül?

Egyéni és csoportos formában segítem a hozzám fordulókat saját folyamataikban, a változásban. A módszerek, amiket használok a közös munkában: kineziológia (One Brain, Touch for Health, EDU, Stress Release), család- és rendszerállítás, család- és párterápia, tranzakcióanalízis, Bach-virágterápia, EFT (Emotional Freedom Technics), művészetterápia, kreatív foglalkozások.

 

7) Mit üzennél leendő játékosaidnak? Miért játszanak veled?

Kedves Leendő Játékosok! Azt tanácsolom nektek, hogy a játékmester kiválasztásánál hallgassatok a megérzéseitekre. Ha bizonytalanok vagytok, hívjátok fel bátran, vagy írjatok a kiválasztott játékvezetőnek. A személyes kapcsolatfelvétel sokat segít a döntésben. A játék honlapjára csak vizsgázott, okleveles játékmesterek kerülhetnek fel, ez már maga egy minőségi garancia. Viszont a választás közülünk már személyes.

Amit én adni tudok a hozzám fordulóknak: 100%-os értő figyelem, ráhangolódás, egyenrangúság, őszinteség, szeretettel való megközelítés. Mint minden munkámba, a játékba beleviszem 19 éves szakmai, és összes élettapasztalatomat. A kizárólagos módszeralkalmazás helyett teljes eszköztáramat használom, ezzel segítem a játékost a saját folyamataiban. Együttműködést kínálok, nem függőséget. A közös munkáért a saját felelősségemet vállalom, a játékos felelősségét a saját életéért pedig meghagyom neki.

Salamon Laura e.v.

Székhelye: Zugló, Budapest

Internetes címe: www.lolaverzum.hu

Elektronikus elérhetősége: 

Adószáma: 68321983-1-42

Nyilvántartási szám: 51578808

Oktatói nyilvántartási szám: B/2020/000155


Oktatói bejegyzés iktatószám: 

PE/SZF/02729-4/2020

Bankszámlavezető bank neve: Magnet Bank

Bankszámlaszám: 16200010-10099049-00000000

Külföldi utalás esetén:

HU11162000101009904900000000

Swift: HBWEHUHB

 

Weblapok: www.lolaverzum.hu; www.alelekjateka.hu; 

Tárhelyek: wix.com, netmask.hu, wordpress, viltor, szamlazz.hu