Andrási Betty pszichológus

Mi az, amit az emberek el szeretnének érni az életükben?

A boldogság.

De mit jelent a boldogság?

Kinek mi… meggyógyulni betegségből, megoldani a lelki problémákat, harmonikus párkapcsolatban élni, sikeresnek lenni a munkában, lefogyni, anyagi biztonságot teremteni, megvalósítani önmagunkat stb. Vagyis egyszerűen jobban szeretnénk magunkat érezni, mint ahogy most vagyunk.

Ha már eléggé szenvedünk, akkor keressük, hogyan is lehetnénk végre jól. Keressük a válaszokat, az eszközöket, a módszert, egy jó segítőt. Sokszor valójában önmagunkat keressük, és ebben az önismereti folyamatban találunk rá mindarra, amire szükségünk van a gyógyuláshoz, a jobb élethez.

Minden tudás megvan valójában bennünk ahhoz, hogy jó életünk legyen, csak nem emlékszünk. Erre a tudásra emlékeztet a Lélek Játéka. Ezért is kapta az Atlantisz Emlékezete alcímet.

Pszichológus vagyok, sokat tudok, de valamire én sem emlékszem, így vannak dolgok, amit én sem tudtam megoldani az életben. Majd rátaláltam a Lélek Játékára és Lolára. Vagy ők találtak rám… Nagyon kritikus vagyok az eszközökre, amiket önmagam és a klienseim fejlesztésére használok, de ez a játék átment a vizsgán, sőt! Megadta, amit kerestem. Magánemberként megoldotta egy mély elakadásomat, amit semmilyen másik eszközzel nem sikerült „kipiszkálni”.

Szakemberként pedig egy olyan segítő eszközt kaptam a Lélek Játéka által, aminek a hatékonyságát a használat előtt el sem tudtam képzelni. Pszichológusként azt tapasztaltam, hogy a Lélek Játéka több mint egy játék, hiszen nemcsak hogy feltárja a konfliktusokat, de képes megmutatni az erősségeket is úgy, hogy közben feloldja a problémákat és az elakadásokat is. Jól működik egyéniben, pártanácsadáson és csoportban is. Van amikor egy teljes játékot játszunk a klienssel, van amikor csak egy-egy pakli kártyát kérek segítségül. De bárhogy használom, a játék pillanatok alatt feltár, megmutat és persze az én hozzájárulásommal felold.

Véleményem alapján minden elfogultság nélkül az egész játék és külön-külön a kártyacsomagok is valódi pszichológiai eszköznek tekinthetők.

Természetesen ehhez az eszközhöz, mint minden máshoz fontos a nyitottság és a tiszta szándék akár gyógyításról, akár gyógyulásról legyen szó.

Szeretettel ajánlom minden olyan szakembernek, aki szeretné egy különleges eszközzel bővíteni a tárházát és minden embernek, aki szeretne annál jobban lenni, mint ahogy most érzi magát.